בית ספר מנור כברי

אסטרונומיה

דינמיקה של מערכות כוכבים

דינמיקה של מערכות כוכבים

אנו רואים בשמים כוכבים ומערכות כוכבים והמבנה שלהם נשמר. מה גורם להם לא ליפול? מה גורם למבנה להישמר? מה גורם לתנועה שלהם ומה מונע מהם להתנגש? בעבודה נחקרה הדינמיקה הקיימת בין הכוכבים.

קרא עוד⇐

גלי קול

אוזניים, תדרים ומה שביניהם

אוזניים, תדרים ומה שביניהם

הנושא שבחרנו לחקור עליו הוא ניתוח תדר תהודה. מאחר ושנינו נגנים שאוהבים מוזיקה, רצינו להבין כיצד עובדת מערכת השמיעה. גילינו שבתוך האוזן האנושית ישנן שערות שלכל שערה יש תדר תהודה ייחודי משלה אשר מגיבה הכי הרבה לתדר מסוים, וכך נוצרת מערכת שיכולה לקלוט ולזהות טווח גדול של תדרים

קרא עוד⇐

גלים

גלים מתים

גלים מתים

העבודה עוסקת בתופעות של גלים, בדגש מיוחד על התאבכות גלים (התאבכות בונה והתאבכות הורסת) וכן על תופעת הגל העומד. הרעיון למחקר נולד מתוך רצון ליצור "אזורים שקטים" בתוך סביבות רועשות (כמו מסיבות), שבהם יהיה ניתן לדבר ללא הפרעה. הרעיון המרכזי מתבסס על עיקרון דומה לביטול הדף של פיצוץ – שימוש בהתאבכות הורסת של גלי קול מתוך מטרה "לבטל" את הרעש הקיים במרחב.

קרא עוד⇐

הידרודינמיקה

דינמיקת בועות בתוך נוזל

דינמיקת בועות בתוך נוזל

עצם העלייה של בועה בנוזל נראית מובנת מאליה ושולית, אך חקר המסלול של בועות הגז יגלה למה מבצעות הבועות מסלול שכזה. במסגרת המחקר ננסה ללמוד על הדינמיקה של הבועות במים.
מכיוון שהבועה מושפעת ממספר גורמים בכל פעם שמשנים גורם ישפיע על הבועה ומגלים תוצאות שונות. גודל הבועה ולחץ הגז בתוכה, מהירות שחרור הבועה, סמיכות הנוזל, זווית ההטיה של פתח היציאה של הבועה וגודל הפתח.

קרא עוד⇐

חשמל ומגנטיות