מנחה: אלון שפירו.
מבוא: מהירות הקול תלויה בגורמים שונים, כשאחד הבולטים בהם היא טמפרטורת התווך. הפרשי טמפרטורה קטנים יחסית, גורמים לשינויים משמעותיים במהירות הקול. לדוגמא: ב-13 מעלות צלזיוס המהירות היא כ-340 מטר לשניה, ובטמפרטורה של של 31 מעלות צלזיוס המהירות היא של כ-350 מטר לשניה. עבודה זו מנסה לחקור לעומק את הקשר שבין הטמפרטורה למהירות הקול.
מנחה: אלון שפירו.
מבוא: חקר מערבולות מים הוא נושא חשוב היכול לשמש גם כהכנה לקראת מחקר של תופעות שונות. החל מתופעות מזג אויר כמו: טורנדו, ענן משפך, עלעול חול (Dust Devil), נד מים וסופות טרופיות על סוגיהן (הוריקן, טייפון, או ציקלון), ועד לנושאים באסטרונומיה, כמו דיסקת ספיחה של חור שחור. מערבולת היא זרימה של נוזל או גז בתנועה מעגלית. בדרך כלל, מתאפיינת המערבולת בכך שבמרכזה, הזרימה היא מהירה ומהירותה הזוויתית גדולה, אך הן הולכות וקטנות לקראת השוליים.
מנחה: אלון שפירו.
ככל שטמפרטורת האוויר בכדור הפורח גבוהה יותר כך כוח העילוי חזק יותר. كلما كانت درجة حرارة الهواء في المنطاد عالية تكون قوة الرفع أقوى .
2. הקשר בין כוח העילוי לצפיפות האוויר הוא קשר של פונקציה לינארית. العلاقة بين قوة الرفع لكثافة الهواء هي علاقة موصوفة بواسطة خط مستقيم .
מנחה: אלון שפירו.
מבוא: רבות מהמצאותיו של ליאונרדו דה-וינצ'י (Leonardo Da-Vinci), כלל לא נבנו בתקופתו ונשארו רק במחברותיו. בין המצאותיו של דה-וינצ'י, ניתן למצוא טנקים, צוללות וגם כלי תעופה מוזר שאמור להתרומם אנכית בדומה למסוקים בימינו (ראו תמונה). אך האם דגם זה באמת מסוגל לעוף? האם נחוצים מעט שינויים ושיפורים? או שהרעיון כולו מועד לכשלון?
מנחה: אלון שפירו.
מבוא: אפקט מפמבה הוא תופעה מפתיעה, שכאשר מקררים שני כלים זהים המכילים אותה כמות מים, המים החמים יקפאו במקרים מסוימים לפני הקרים. לתופעה זו ישנם מספר איזכורים לאורך ההיסטוריה, החל ב"מטאורולוגיה" (Meteorology) של אריסטו, ב- Opus Majus של רוג'ר בייקון ואצל הוגים נוספים כמו קלגט, פרנסיס בייקון ורנה דקרט.