בית ספר מנור כברי

גלי קול

אוזניים, תדרים ומה שביניהם

אוזניים, תדרים ומה שביניהם

הנושא שבחרנו לחקור עליו הוא ניתוח תדר תהודה. מאחר ושנינו נגנים שאוהבים מוזיקה, רצינו להבין כיצד עובדת מערכת השמיעה. גילינו שבתוך האוזן האנושית ישנן שערות שלכל שערה יש תדר תהודה ייחודי משלה אשר מגיבה הכי הרבה לתדר מסוים, וכך נוצרת מערכת שיכולה לקלוט ולזהות טווח גדול של תדרים

קרא עוד⇐

בום על-קולי של שוט

בום על-קולי של שוט

שוט הבקר, משמש להכוונה ודירבון בעלי חיים. כאשר משתמשים בו, הוא יוצר קול נפץ חזק, שיש הטוענים כי הוא נוצר בעקבות כך שקצה השוט עובר את מהירות הקול ויוצר בום על-קולי.

קרא עוד⇐

פיזיקה

"מקל אינדיאני"

"מקל אינדיאני"

מבוא: מקל הקסם האינדיאני, הוא צעצוע שמקורו, ככל הנראה, בשבטים אינדיאנים שחיו באזור מדינת פנסילבניה של ימינו. הצעוצוע פועל על פי מספר עקרונות פיסיקליים מעניינים, כשהמטרה היא לגרום לפרופלור שבקצהו להסתובב, על ידי חיכוך מקל אחר בחלקו המשונן של הצעצוע (ראו תמונה). זה אולי נשמע פשוט, אבל צרך לדעת הרבה דברים כדי שהוא יעבוד כמו שצריך…

קרא עוד⇐

תעופה

אווירודינמיקה כנף מטוס

אווירודינמיקה כנף מטוס

כאשר נפגשנו לראשונה על מנת לבצע את העבודה חשבנו ביחד רבות על איזה נושא אנו רוצים לחקור בעבודתנו, אחרי שבדקנו נושאים שונים הגענו למסקנה שאנו רוצים לחקור תנועת מטוס בשמיים. תנועת המטוס עניינה אותנו מאוד ולאחר בדיקה של איזה נושאים במטוס אנו יכולים לחקור החלטנו להתמקד בשאלה כיצד ניתן לבנות מטוס שיטוס בצורה היעילה ביותר

קרא עוד⇐

תרמודינמיקה

אפקט מפמבה (Mpemba Effect)

אפקט מפמבה (Mpemba Effect)

מבוא: אפקט מפמבה הוא תופעה מפתיעה, שכאשר מקררים שני כלים זהים המכילים אותה כמות מים, המים החמים יקפאו במקרים מסוימים לפני הקרים. לתופעה זו ישנם מספר איזכורים לאורך ההיסטוריה, החל ב"מטאורולוגיה" (Meteorology) של אריסטו, ב- Opus Majus של רוג'ר בייקון ואצל הוגים נוספים כמו קלגט, פרנסיס בייקון ורנה דקרט.

קרא עוד⇐